All that you need to know about Paris

Mindaz, amit tudnia kell Párizsról

A világ leglátogatottabb turisztikai célpontja, évente több mint 45 millió látogatóval, hatalmas elvárásokkal Párizsba érkezni: nagyszerű kilátásokkal, minden kávézóban kezdő írókkal, a Szajna romantikájával és durva pincérekkel.

Könnyű meglátni Párizsban a szerelem, vagy a fények városát. De az is fontos, hogy benne lássuk azt a várost, amely (a mai napig) 4 forradalmat, 18 Louis nevű királyt és legalább 2 megszálló erőt látott. Tanulj meg mindent Párizsról hasznos útikalauzunkkal.

És még ez sem minden, amit tudni kell Párizsról . Az Eiffel-torony és a Notre Dame jól kitaposott ösvényén kívül 20 körzetet kell felfedezni, mindegyiknek megvan a maga jelleme és változata a párizsi életnek.

A Párizs Belső Párizsban

A becslések szerint Párizs 2,2 millió lakosa nagyon büszke arra, hogy párizsi, és így is kell lennie. Melyik várost romantizálták jobban az irodalom és a film? Valójában 65 film van (és számít), amelyek az Eiffel-tornyot jelentik fontos elemként. És ez csak egy töredéke a csupán filmek számának funkció az Eiffel-torony vagy a francia vagy az európai életmód szimbólumaként, vagy valami szép példaként.

Hosszú és gyakran vérfröccsenő történelme ellenére Párizs továbbra is megőrzi a világ legromantikusabb városának címét. A fenséges, elsöprő sugárutak és a királyi építészet miatt nehéz nem elvarázsolni és elcsábítani ezt a titokzatos, kopaketikus várost.

Nemzetközi olvasztótégely

Párizs 2 millió lakosának mintegy 20% -a a világ minden tájáról érkező bevándorló, így Párizs Európa egyik legnagyobb multikulturális központja. Ez a kultúrák és konyhák találkozása azt jelenti, hogy Párizs mindig az élvonalban van (vagy legalábbis annak közelében) az élelmiszer, a művészet, a zene és a divat világában.

Minden negyednek, vagy körzetnek saját története van Párizsról . Az 5. kerület történelmi akadémiájától a stílusos és kreatív 6. és 7.ig; a 16-os nyugdíjas, álmos légkör ellentétben állt a 18., 19. és 20. kerületben zajló kultúrák ütközésével. A lakosokat legalább az első találkozáskor gyakran értékelik irányítószámuk alapján, és ennek következtében gyakran heves helyi büszkeség érzés alakul ki bennük. Miénkben Párizsi útmutató olvashat Párizs egyes területeiről, és eldöntheti, hová szeretne menni.

Párizsi útmutató: a francia főváros belül és kívül

Ha nemzetközi konyhára, innovatív divatra, klasszikus művészetre vagy történelmi építészetre vágyik, akkor ez a város hoz. A Louvre-ban a klasszikus művészetet értékelő nap befejeződhet egy underground zenekar meghallgatásával az Oberkampf-i hallgatói jelenet szívében, vagy az Eiffel-torony romantikus hangulatát szembeállíthatja a katakombák látogatása, hogy felfedezzék a város véres múltját.